Dvojni pod

Podjetje ADVANT d.o.o. je dobavitelj izredno kvalitetnih sistemov dvojnega oz. dvignjenega poda. Ti se ločiijo na t.i. tehnološke pode in pisarniške pode. Tehnološki se lahko uporabljajo za tehnične prostore kot naprimer podatkovne centre, elektro prostore, posebne laboratorije in podobno. Pisarniški in stavbni podi podi so primerni za uporabo v poslovnih objektih, ter omogočajo postavitev tudi na terasah in drugih zunanjih površinah.

Tehnološki podi za podatkovne centre morajo zadostiti najvišjim zahtevam po nosilnosti, stabilnosti in prilagodljivosti, po drugi strani pa morajo biti prilagojeni za delovanje različnih sistemov hlajenja in prezračevanja.

Podjetje ADVANT v svojih projektih uporablja tehnološki pod proizvajalca UNIFLAIR (Schneider Electric), ki je specializirano izdelan za prostore podatkovnih centrov.

Najbolj pogosto se zaradi svoje robustnosti uporablja t.i. TR STRUCTURE podkonstrukcija. Odlika te podkonstrukcije je izredna stabilnost in nosilnost, saj so noge dvignjenega poda med seboj povezane s C-profili. Pogosta težava, s katero se srečujejo statiki v podatkovnih centrih je razporeditev teže posameznih rack omar na AB ploščo. Z uporabo TR STRUCTURE podkonstrukcije dosežemo visoko stopnjo razporeditve teže rack omar na večje število nog dvojnega poda. To dosežemo z vzdolžnim povezovanjem glav nog s C-profilom, dolžine 2400mm. Plošče dvojnega poda se tako ne polagajo neposredno na glave nog podkonstrukcije, temveč na raster C-profilov, ki je trdno privijačen na noge podkonstrukcije. Na ta način, glede na uporabljen material plošč lahko dosegamo nosilnosti klase 5A in 6A.

Material plošč je lahko stisnjena iverka ali kalcijev sulfat. Slednji se uporablja v primeru najvišjih zahtev po nosilnosti poda.

Pri izbiri tipa plošč dvojnega poda lahko uporabljamo tudi dodatno ojačitev dna plošč. Tako lahko namesto aluminijaste folije, ki se standardno uporablja kot spodnji sloj plošče, uporabimo sloj galvaniziranega jekla. Ta zmanjša upogljivost plošč in pripomore k njihovi stabilnosti in nosilnosti.

Za zaključni sloj plošč se v zadnjem času čedalje bolj pogosto uporablja visokotlačni laminat. Ta, v primerjavi z gumo ali linolejem, pripomore k večji odpornosti na praske in s tem k daljši življenjski dobi poda.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate kratek posnetek postavitve našega dvignjenega poda TR STRUCTURE.  (link na video)


VEČ IZ PONUDBE: #Podatkovni centri


Ponudba zajema:

  • Načrtovanje
  • Prodaja
  • Podpora

Imate vprašanje? Pišite nam.

Advant d.o.o.

Ljubljana, Cesta na Brdo 119A

Telefon: +386 1 470 00 00
Fax: +386 1 470 00 10
E-pošta: info@advant.si

Želite prejemati novice?

Strinjam se s prejemanjem obvestil *
Optimizirajte si delovanje podatkovnega centera

AKTUALNE NOVICE: #Podatkovni centri