Kako organizirati delo od doma?

Korona izzivi. Kako organizirati delo od doma?

Palsit je v sklopu Kluba IT managerjev organiziral on-line okroglo mizo, v kateri je potekal pogovor s petimi CIO managerji slovenskih podjetij (Gorenje, NEK, Hidria, Kemofarmacija, Salus), o tem, kako se spopadajo z nastalo situacijo . Ogled posnetka okrogle mize si lahko ogledate na spletni strani organizatorja Palsit (link na : https://palsit.com/klubi/klub-itm-korona-izzivi/ )


Konferenca DATA CENTER 2020

Konferenca DATA CENTER 2020

Ljubljana, 18. junij 2020, Gospodarsko razstavišče

Vabimo vas, da se nam pridružite na tradicionalni DATA CENTER konferenci. ADVANT se bo tudi letošnje konference udeležil kot zlati sponzor. Vsebinska podpora dogodka se nam zdi zelo pomembna, saj predstavlja priložnost za strokovno izmenjavo mnenj in izkušenj med načrtovalci, izvajalci in uporabniki podatkovnih centrov. Prepričani smo, da bomo deležni zanimivih predavanj. ADVANT bo v plenarnem delu svoje predavanje posvetil najaktualnejšim novicam na področju infrastrukture sodobnih podatkovnih centrov s poudarkom na konkretnih primerih, ki nam lahko pomagajo pri izboru tehnologij, načina upravljanja in tudi lokacije naših podatkovnih centrov. Poleg tega bomo v sekcijskem delu dogodka predstavili sistem holističnega nadzora in upravljanja na primeru scenarija realnega podatkovnega centra. Ogledali si bomo primer simulacije vplivov izpada posameznih delov infrastrukture, prikazali enostavno sledenje spremembam in še veliko več.

Več o sami konferenci si lahko ogledate na linku organizatorja.


WiFi DesignPro - »It is easy to build bad WiFi«

Konferenca INFOSEK,
Nova Gorica, Hotel Perla, od 27. do 29.11.2019

Vabimo vas, da se nam pridružite na tradicionalni 17. konferenci INFOSEKVabimo vas, da se nam ob obisku konference, 29.11.2019 ob 9:30 uri, pridružite na predavanju Petra Zalarja certificiranega inženirja specialista iz področja WiFi tehnologij (WiFi Design Pro) z naslovom “It is easy to build a bad WiFi”.

Samoumevnost povezovanja WiFi in naraščajoče število priključenih naprav oži načrtovalsko svobodo, ki ne uspejo predvideti vseh motečih parametrov WiFi brezžičnega mrežnega okolja, zato WiFi postaja sam sebi največja motnja.

Predavanje se bo dotaknilo žgoče problematike oddajno/sprejemnih karakteristik WiFi dostopnih točk v »prijateljskem« in »sovražnem« okolju sevanega elektromagnetnega vala (Angl.: EM Wave propagation fact), posledično tudi zavedanja pomena izhodiščnih zahtev za načrtovanje in razporeditev brezžičnih WiFi točk v kompleksnih okoljih.

Nadgradnja obstoječih WiFi omrežij se lahko z novimi prijemi izboljša in uporabnost obstoječih točk podaljša (Angl.: Mixed EM propagation design).
Od načrtovalca in uresničevalca se zahteva več kot poznavanje načrtovalskih programov ter klenega trostopenjskega postopka izvedbe.
Z jasnimi zahtevami in željami je sodobno brezžično omrežje kos pokritju predvidenih lokacij in številu uporabnikov. V kratkem predavanju bodo predstavljeni problemi in rešitve.

Več o sami konferenci in predavanju si lahko ogledate na spletni strani organizatorja.


ADVANT na konferenci o informacijski varnosti INFOSEK 2018

ADVANT d.o.o. na konferenci o informacijski varnosti INFOSEK 2018

Podjetje ADVANT d.o.o. bo tudi letos del konference INFOSEK 2018 (Nova Gorica, hotel Perla), ki bo potekala v času 28. – 30. 11. 2018.

Konferenca bo letos organizirana že šestnajsto leto zapored. Vabimo vas, da skupaj z nami prisluhnete temam o pomembnosti informacijske varnosti in področju upravljanja tveganj, ter se podružimo na našem razstavnem prostoru.

INFOSEK je največji dogodek v Sloveniji na področju informacijske varnosti. Udeležencem ponuja, da se seznanijo z najnovejšimi trendi in spoznanji, ki jih prinaša informacijska varnost, tako v slovenskem, kot tudi širše, v evropskem prostoru, saj poleg slovenskih predavateljev vsako leto gostimo tudi ugledne tuje strokovnjake.

Vabljeni, da skupaj z nami prisluhnete temam o pomembnosti informacijske varnosti in področju upravljanja tveganj.

Celoten program in vse informacije: www.infosek.net

Ne zamudite in se nam pridružite na INFOSEK 2018, v Novi Gorici!
Z lepimi pozdravi!

Poiščite nas tudi na razstavnem prostoru konference.