Optično ožičenje

Optični kabli se v današnjem času uporabljajo zaradi številnih prednosti, ki jih ponujajo svetlobni komunikacijski sistemi. Tako kot pri klasičnem bakrenem sistemu so tudi pri svetlobnem sistemu za prenos informacij potrebni prenosniki, za njihovo povezavo pa različne vrste spojev. Prenašalci svetlobe so optična vlakna. Za povezavo se uporabljajo različni konektorji in sklopniki, ki obenem služijo za priključitev optičnih vlaken na aktivno opremo komunikacijskih sistemov.

Optični kabli so primerni tako za pisarniške napeljave, kjer zadostuje običajna zaščita, kot tudi za najbolj kontaminirana okolja (npr. petrokemična industrija), v katerih morajo biti kabli prevlečeni z okolju prilagojenim plaščem. Še posebej uporabni in razširjeni so univerzalni kabli. Ker so odporni proti vodi in UV-sevanju, jih je mogoče uporabiti v zgradbah in na prostem, ob tem pa zadostijo tudi vsem evropskim protipožarnim standardom. Vsi univerzalni kabli in kabli za notranje napeljave so prevlečeni z nizko gorljivim brezhalogenskim plaščem (LSF/OH).

S1-9/125 enorodovna vlakna

  • Ustreza: ITU G-652 in IEC 793-2

OM2, OM3, OM4-50/125 večrodovna vlakna

  • Uporabljajo se v kabelskih podsistemih hrbteničnih povezav med stavbami in v stavbah. Ustreza: ISO/IEC 11801, EN 50173, IEC 793-2

OM1-62,5/125 večrodovna vlakna

  • Uporabljajo se v kabelskih podsistemih hrbteničnih povezav med stavbami in v stavbah. Ustreza: ISO/IEC 11801, EN 50173, IEC 793-2

Najnovejša tehnologija zmogljivosti optičnih vlaken je trenutno OM4.

Podjetje Brand-Rex (zdaj Leviton) nudi izdelke celovite rešitve na področju optičnih omrežij. Njihov prodajni program zajema optične kable namenjene klasični vgradnji ter optične kable in vlakna primerna za vpihovanja (angl: Air blown fibre system), optične 19” panele, zaključne in priključne kable, skoznike in dodatke za vgradnjo.

Podjetje FibreFab je eno izmed vodilni proizvajalcev optičnih vlaken in omrežnih izdelkov. S svojo proizvodnjo izdelkov so prisotni na treh celinah, s čimer zagotavljajo odlično kvaliteto in hitro dobavo njihovih proizvodov kupcem iz vseh koncev sveta.

Prodajni program :

Optični sistemi Systimax 

 

Specialni tovarniško zaključeni optični sistemi za 40Gb in 100Gb prenosne hitrosti 


VEČ IZ PONUDBE: #Ožičenja


Ponudba zajema:

  • Načrtovanje
  • Prodaja
  • Podpora

Imate vprašanje? Pišite nam.

Advant d.o.o.

Ljubljana, Cesta na Brdo 119A

Telefon: +386 1 470 00 00
Fax: +386 1 470 00 10
E-pošta: info@advant.si
E-pošta: prodaja@advant.si

Želite prejemati novice?

Strinjam se s prejemanjem obvestil *
Smo vas že omrežili?

AKTUALNE NOVICE: #Ožičenja