Ožičenja

Izvajamo celovite projekte zunanjega optičnega omrežja, od izgradnje kabelske kanalizacije do zaključnih del. Postavitev optičnega omrežja izvajajo naši certificirani strokovnjaki, kar vam zagotavlja visoko kvaliteto strokovnosti izvedenih del na omrežju.

Opremljeni smo z vrhunsko opremo za zaključevanje instalacij in izvedbo natančnih strokovnih meritev. Vaše postavljeno ožičenje je skladno z najnovejšimi svetovnimi standardi vrhunskih optičnih omrežij.

Na podlagi številnih referenc izvedenih projektov postavitve strukturiranih sistemov ožičenja in s tem pridobljenih bogatih izkušenj hitro uslišimo vse vaše želje in potrebe in vam postavimo vrhunski sodoben “Po meri” sistem (bakrenega ali optičnega) ožičenja po vaših željah, potrebah in zahtevah.

Smo pooblaščeni strokovni izvajalec postavitve univerzalnih (strukturiranih) sistemov ožičenja (bakreno in optično ožičenje) vodilnih svetovnih proizvajalcev Brand-Rex, FibreFab in Systimax Solutions. V preteklosti so se gradili kabelski sistemi v odvisnosti od proizvajalca in tipa komunikacijskih naprav ali informacijskega protokola. Uporabnikom so omogočali zadovoljivo delovanje informacijskih sistemov (podatkovno omrežje, telekomunikacije, nadzorni sistemi …) na kabelskem sistemu, ki se ga je običajno sproti dograjevalo. Glede na vrsto dogradenj se sčasoma v kabelskem sistemu pojavi množica različnih tipov ožičenja in povezav, kar povzroči nepreglednost, nezdružljivost, zmešnjavo in nerešljive probleme ob prehodu na zahtevnejše komunikacijske tehnologije, ki jih narekuje razvoj informatike in telekomunikacij.

Odgovor na nastale probleme se ponuja v standardizaciji vseh gradnikov, ki sestavljajo informacijsko komunikacijske sisteme. Izgradnjo in testiranje kabelske infrastrukture za posemezen objekt ali skupino združenih objektov (Campus) predpisujejo mednarodni standardi (ISO 11801, EIA/TIA 568, EN 50173, IEEE 802.3, ATM Forum …), ki postavljajo zahteve za sodoben komunikacijski sistem:

  • Kabelski sistem, neodvisen od uporabljene aplikacije.
  • Skladnost vseh gradnikov kabelskega sistema.
  • Možnost načrtovanja sistema preden so znane posebne zahteve uporabnika.
  • Enostavne in ekonomične spremembe namembnosti sistema in prilagoditev sistema posebnim zahtevam uporabnika.
  • Razvoj prihodnjih aplikacij, zasnovan na podpori sodobnim aplikacijam.

Na nivoju pasivne opreme standard predpisuje kabelsko infrastrukturo v obliki strukturiranega univerzalnega kabelskega sistema. Topologija strukturiranega kabelskega sistema se izvaja v obliki zvezde in nudi uporabniku visoko prilagodljivost in uporabnost za različne aplikacije (podatkovni prenosi, telekomunikacije, nadzorni sistemi, video in drugo).

(angl. Campus Backbone Cabling System)

Kabelski podsistem hrbteničnih povezav med stavbami praviloma poteka od centralnega vozlišča skupine objektov do glavnih komunikacijskih vozlišč posameznih objektov. Za povezave med vozlišči se uporabljajo ustrezno oplaščeni optični kabli in večparni telekomunikacijski kabli za zunanje polaganje.

(angl. Horizontal Cabling System)

Horizontalni kabelski podsistem povezuje vtičnice na delovnem mestu z delilniki v komunikacijskem vozlišču. Uporabljajo se bakreni kabli s sukanimi paricami, ki so zaključeni na delilnike in vtičnice ter tvorijo komunikacijsko omrežje oz. ožičenje. Komunikacijsko vozlišče nadstropja predstavlja dostopni nivo informacijskega omrežja, na katerem uporabniki vstopajo v omrežje. V primeru zahtev po višjih hitrostih podatkovnega prenosa se uporabljajo bakreni kabli višje kategorije (Cat7, Cat6EA) ali optični kabli.


VEČ IZ PONUDBE: #Ožičenje


Ponudba zajema:

  • Načrtovanje
  • Prodaja
  • Podpora

Imate vprašanje? Pišite nam.

Advant d.o.o.

Ljubljana, Cesta na Brdo 119A

Telefon: +386 1 470 00 00
Fax: +386 1 470 00 10
E-pošta: info@advant.si
E-pošta: prodaja@advant.si

Želite prejemati novice?

Strinjam se s prejemanjem obvestil *
Smo Vas že omrežili?

AKTUALNE NOVICE: #Ožičenje