Tehnični pod za podatkovne centre

Dvignjen pod, namenjen podatkovnim centrom, je visoko zmogljiv sistem, ki se lahko prilagaja nenehnemu razvoju strežniških sob. Modularen in fleksibilen talni sistem predstavlja vsestransko rešitev, ki podpira razvoj prostorov  pri povečanju toplotnih volumnov, povezav, ožičenja, s čimer bistveno zmanjšamo stroške upravljanja in vzdrževanja.

UPORABA : strežniške sobe, UPS in elektro prostori, servisni hodniki in nadzorne sobe. V kratkem posnetku si lahko ogledate vse njegove prednosti.

Konstrukcija 

Struktura TR  je posebej zasnovana za tehnične prostore, kot so podatkovni centri, zanjo pa je značilna visoka obremenitev in prilagodljivost pri pozicioniranju stebričkov, zahvaljujoč kombinaciji dolgih in kratkih prečk, pritrjenih na ravne ali prečne glave.

Stebriček je v celoti iz pocinkanega jekla sestavljen iz krožne osnove, pritrjene na cev, povezane z glavo, povezano z navojno palico; posebna matica vam omogoča enostavno nastavitev višine. Na vrhu so pritrjeni jekleni profili, ki tvorijo nosilno mrežo za plošče in omogočajo povečanje mehanske odpornosti in splošne stabilnosti talne obloge.

Glave in profili so oblikovani tako, da jih je možno mehansko pritrditi na katerikoli točki vzdolž celotnega profila, kar omogoča razporeditev stebrov tudi na razdaljah večjih od 600 mm in večjo svobodo pozicioniranja vsakega funkcionalnega sistema podatkovnega centra v pod. plenum . Na koncu so na prečkah nameščena posebna tesnila s protihrupno funkcijo, za večji oprijem plošč na konstrukcijo.


Panelne plošče

Talni sistem za podatkovne centre uporablja plošče z jedrom visoke gostote iz iverne plošče (730 kg/m3) ali kalcijevega sulfata (1.600 kg/m3), ki so v spodnjem delu prekrite z aluminijasto folijo (debeline 0,05 mm) ali pločevino iz pocinkanega jekla (debeline 0,5 mm), da se poveča termohigrometrična stabilnost in mehanske lastnosti  celotne plošče.

Po vrhnji strani so paneli lahko iz HPL laminata, vinila ali gume, tako v antistatični kot v prevodni različici.

DODATKI

V tehnični pod za podatkovne centre se lahko integrirajo dodatki za prezračevanje, ki se uporabijo, kadar se za distribucijo zraka uporablja talni plenum.

REŠETKATE PLOŠČE velikosti 600×600 mm, sestavljene iz stisnjene rešetke z mrežo 66×15 mm, privarjene na obodni okvir debeline 4 mm, višine 30 mm in 38 mm. Plošča je v celoti izdelana iz jekla z elektrolitsko galvansko površinsko obdelavo in naknadno pobarvana s poliestrskimi barvami. Prosta površina je približno 80 %.

PERFORIRANI PANELI s 588 luknjami (premera 13 mm) dimenzij 600×600 mm, sestavljeni iz ploščate plošče debeline 3 mm, pritrjene na okvir ustreznega preseka. Vsi kovinski deli so pobarvani. Prosta površina je približno 22 %.

Za regulacijo pretoka zraka so na voljo posebni kompleti za obe rešitvi.

PREDNOSTI TEHNIČNEGA PODA V PODATKOVNIH CENTRIH

Prilagodljivost različnim hladilnim rešitvam

Podtalni prostor nudi idealno in optimalno lokacijo za vse hladilne sisteme, od neposredne distribucije zraka do možne poti cevi za zrak ali ohlajeno vodo.

Visoka mehanska zmogljivost

Posebna konstrukcija skupaj z panelno ploščo omogočata visoko zmogljivost in nosilnost, katera ustreza najstrožjim mehanskim omejitvam.

Optimizacija distribucije zraka

Konstrukcija dvignjenega poda in prostor pod paneli ponujata podporo za montažo modularne opreme za nadzor pretoka zraka ali tlaka, na ustrezno opredeljenih strateških točkah.

Prilagodljivost skozi čas

V prostoru pod tehničnim podom je mogoče infrastrukkturo, ki je potrebna za delovanje podatkovnega centra oblikovati tako, da zadovoljuje tudi morebitne bodoče potrebe: od mrežnih povezav, do oskrbe z energijo, od neposredne distribucije zraka do trase cevi za ohlajeno vodo. 

Varnost in zanesljivost

Talni plenum ohranja tokove ohlajene vode ločene od napeljave in občutljive opreme, kar zmanjšuje tveganje poškodb v primeru puščanja, kondenzacije, okvar ali okvar.

Optimalna razporeditev naprav

Modul dvignjenega poda ima mrežo s stranicami 60 cm, kar omogoča dobro prilagodljivost in je odlična rešitev za razporeditev različnih funkcionalnih sistemov.

Minimalni stroški vzdrževanja

Operativni stroški so zmanjšani, dostop do sistemov v primeru okvare ali rednega vzdrževanja pa je enostaven in neposreden. Operater lahko dostopa do podtalnega plenuma s skoraj katere koli točke prostora, fleksibilno in z največjo možno varnostjo, brez pomoči lestev ali posebnih orodij.


VEČ IZ PONUDBE: #Dvojni pod


Ponudba zajema:

  • Načrtovanje
  • Prodaja
  • Podpora

Imate vprašanje? Pišite nam.

Advant d.o.o.

Ljubljana, Cesta na Brdo 119A

Telefon: +386 1 470 00 00
Fax: +386 1 470 00 10
E-pošta: info@advant.si
E-pošta: prodaja@advant.si

Želite prejemati novice?

Strinjam se s prejemanjem obvestil *
Optimizirajte si delovanje podatkovnega centera

AKTUALNE NOVICE: #Podatkovni centri