Sistem zaprtih con

Sistem zaprte cone maksimizira učinkovitost hlajenja podatkovnega centra. Poznamo zaprte tople in zaprte hladne cone. V osnovi gre za zapiranje prostora med vrstami rack omar v podatkovnem centru. S tem preprečimo, da bi prihajalo do mešanja odpadne toplote s hladnim zrakom, ki ga IKT oprema potrebuje za svoje hlajenje. Z zapiranjem hladnih ali toplih con bistveno izboljšamo PUE faktor, ob relativno nizkih stroških.

Sistem zaprte tople cone (HACS) običajno priporočamo v primeru uporabe InRow sistema hlajenja. Ta način hlajenja že sam po sebi predstavlja izjemno učinkovito rešitev. Z zapiranjem tople cone dosežemo popolno ločitev toplih in hladnih con in s tem popoln zajem vsega vročega zraka v InRow hladilne enote, kar še dodatno poveča učinkovitost, zmogljivost (hladilno moč) in predvidljivost delovanja hladilnega sistema v podatkovnem centru.

Sistem zaprte hladne cone (CACS) priporočamo v primeru uporabe klasičnega hlajenja s klima omarami in vpihom ohlajenega zraka v dvojni pod. Z zapiranjem hladne cone dosežemo, da zrak, ki je vertikalno izpihan iz rešetk dvojnega poda, ne uide iz območja hladne cone, torej v celoti doseže IKT opremo. Delna slabost zapiranja hladne cone je v tem, da je temperatura v celotnem preostalem prostoru precej visoka (odvisno od IKT opreme) in lahko predstavlja nekoliko nelagoden občutek ob vstopu osebja v podatkovni center.


VEČ IZ PONUDBE: #Podatkovni centri


Ponudba zajema:

  • Načrtovanje
  • Prodaja
  • Podpora

Imate vprašanje? Pišite nam.

Advant d.o.o.

Ljubljana, Cesta na Brdo 119A

Telefon: +386 1 470 00 00
Fax: +386 1 470 00 10
E-pošta: info@advant.si
E-pošta: prodaja@advant.si

Želite prejemati novice?

Strinjam se s prejemanjem obvestil *
Optimizirajte si delovanje podatkovnega centera

AKTUALNE NOVICE: #Podatkovni centri