Hladilni sistemi Uniflair

UNIFLAIR je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev natančnih klimatskih sistemov in dvojnih podov za tehnološke ali komercialne namene. S pripojitvijo je UNIFLAIR postal del globalne korporacije SCHNEIDER ELECTRIC in je našel zadovoljne kupce v preko 80 državah na vseh petih svetovnih kontinentih. ADVANT je s tem postal pooblaščen uvoznik in serviser za celoten program klimatskih sistemov in dvojnih podov UNIFLAIR, vključno z rezervnimi deli za potrebe vzdrževanja obstoječih sistemov v Sloveniji.

Hladilni agregati Aquaflair nudijo idealno rešitev za klimatizacijo objektov, tehnoloških prostorov in drugih kritičnih okolj.

Združujejo najnovejše tehnologije na področju energetske učinkovitosti in varstva okolja. Zaradi takšne zasnove in visoke stopnje zanesljivosti delovanja omogočajo bistveno znižanje skupnih stroškov lastništva. Vsi hladilni agregati serije Aquaflair, proizvajalca UNIFALIR/Schneider Electric, predstavljajo celovito rešitev, ki zagotavlja enostavno načrtovanje in integracijo v različne hladilne sisteme in pri različnih okoljskih pogojih. Serija Aquaflair omogoča stalno in tiho delovanje.

Komponente sistema predstavljajo same odlične tehnologije, kot so integrirana avtomatska napajalna preklopna stikala (ATS), spiralni, vijačni in brezoljni kompresorji. Uporabljene so tehnologije s spremenljivo hitrostjo delovanja in z naprednim mikroprocesorskim krmiljenjem kompresorjev, ventilatorjev in črpalk.

Split sistemi Uniflair SP (pomeni, da sta uparjalnik in kondenzator nameščena ločeno) so namenjeni natančnemu hlajenju pisarniških in tehnoloških prostorov. Uparjalnik je načrtovan za stropno ali stensko namestitev, kondenzator pa je predviden za zunanjo montažo. Oba sestavna elementa zagotavljata enostavno servisiranje, saj omogočata različni dostop do električnih komponent strojnega dela in ventilatorjev. Enote so na voljo tudi s tehnologijo prostega hlajenja (free cooling), ki omogoča uporabo nizkih zunanjih temperatur za učinkovito hlajenje tehnološke opreme.

Monoblok enote so namenjene za zunanjo, stensko montažo klimatiziranega objekta, kot na primer zabojnika TK , zabojnika mobilne telefonije, manjših tehnoloških prostorov, laboratorijev in podobno. Enote so v celoti samostojne, torej za svoje delovanje ne potrebujejo dodatnih zunanjih enot. Od tod tudi njihovo ime – monoblok. Zaradi takšne zasnove so zelo enostavne za namestitev, saj je potrebno zagotoviti zgolj primeren električni priključek in ustrezne odprtine v zunanji steni. Enote so na voljo tudi s tehnologijo prostega hlajenja (free cooling), ki omogoča uporabo nizkih zunanjih temperatur za učinkovito hlajenje tehnološke opreme.

Klima omare iz družine Uniflair LE predstavljajo naprave z izredno natančno regulacijo hlajenja, posebej načrtovane za vzdrževanje določene vrednosti temperature in relativne vlažnosti z izredno majhnim odstopanjem. Posebej so načrtovane za hlajenje tehnološke opreme, kot na primer podatkovnih centrov. Imajo integriran izredno napreden sistem krmiljenja in nadzora nad delovanjem posameznih komponent sistema. V kombinaciji z zaprtimi toplimi ali hladnimi  conami , Uniflair LE klima omare še dodatno povečujejo učinkovitost hlajenja.

Eden najbolj pogosto uporabljenih načinov hlajenja tehnoloških prostorov in podatkovnih centrov je integrirano hlajenje na nivoju vrste omar (In-Row cooling). Kot nam pove ime, so klimatske naprave vgrajene v vrste med omarami. Rešitev je zasnovana na že znani filozofiji razdelitve podatkovnega centra na tople in hladne cone. Bistvena razlika v primerjavi s klasičnimi načini hlajenja pa je pozicioniranje enot za hlajenje. Dejansko vroči zrak odvajamo tam kjer nastaja – neposredno ob rack omarah v topli coni in sicer po celi višini omar. Ravno tako se ohlajeni zrak posreduje v hladno cono. S tem tudi omogočimo, da se zrak ves čas pretaka horizontalno, kar ustreza smeri pravilnega pretoka zraka za hlajenje strežnikov in večine ostale računalniške opreme. Sistem In-Row nam omogoča visoko stopnjo redundančnosti sistema hlajenja, saj se načrtuje s stopnjo N+1 za vsako vrsto omar.

 • InRow hlajenje vpliva na povečanje deleža moči, ki jo lahko uporabimo za napajanje IT opreme.
 • InRow hlajenje je 30% bolj učinkovito kot klasično hlajenje s klima omarami.
 • InRow hlajenje ustvari največ prihrankov zaradi načina delovanja ventilatorjev.
 • InRow sistem ob delovanju ne razvlažuje zraka.
 • Kontrolirano hlajenje IT opreme (odpravlja mešanje hladnega in vročega zraka)
 • Boljša učinkovitost hlajenja IT opreme (večja hladilna moč, nič ali minimalno razvlaževanje)
 • Prilagodljiva in nadgradljiva rešitev (izolira vroče točke brez prekomernega hlajenja, postavitev ni odvisna od prostora)
 • Povečana uporabnost podatkovnega centra (možno doseganje večjih moči na rack omaro, manj zahteven do infrastrukture, dvignjen pod ni zahtevan za distribucijo zraka)

VEČ IZ PONUDBE: #Klimatizacija zgradb


Ponudba zajema:

 • Načrtovanje
 • Prodaja
 • Podpora

Imate vprašanje? Pišite nam.

Advant d.o.o.

Ljubljana, Cesta na Brdo 119A

Telefon: +386 1 470 00 00
Fax: +386 1 470 00 10
E-pošta: info@advant.si
E-pošta: prodaja@advant.si

Želite prejemati novice?

Strinjam se s prejemanjem obvestil *
Ohladite se s stilom...

AKTUALNE NOVICE: #Klimatizacija zgradb