Nadzorni sistemi

Ko govorimo o nadzornih sistemih podatkovnih centrov je potrebno izpostaviti, da so sistemi avtomatizacije objektov ena izmed osnovnih dejavnosti podjetja ADVANT d.o.o. Na podlagi teh izkušenj v svojih projektih posvečamo ogromno pozornosti energijski učinkovitosti podatkovnih centrov, prav tako pa tudi celostnemu nadzoru vseh njegovih podsistemov.

Pravimo, da je brez celovitega nadzornega sistema, skrbnik podatkovnega centra, slep. Na možnost nadzora posameznih sistemov je potrebno biti pozoren že v fazi izbora posamezne opreme napajanja, hlajenja, tehnične varnosti itd. Namreč, osnovni pogoj za dosego zgoraj navedenega cilja je, da so naprave nadzorljive po enem izmed osnovnih protokolov (SNMP, MODBUS,…).

Ena izmed poglavitnih prednosti sodobnih nadzornih sistemov podatkovnih centrov je predvidevanje izpadov, še predno se ti zgodijo. To lahko dosežemo z analizo trendov posameznih parametrov delovanja podatkovnega centra in nastavitvami alarmov. V primerih, ko je delovanje podatkovnega centra kritično za poslovanje uporabnika, je nujno, da ima ta organizirano službo, ki je v stanju sprejemati in analizirati morebitne alarme v režimu 24/7/365.


VEČ IZ PONUDBE: #Podatkovni centri


Ponudba zajema:

  • Načrtovanje
  • Prodaja
  • Podpora

Imate vprašanje? Pišite nam.

Advant d.o.o.

Ljubljana, Cesta na Brdo 119A

Telefon: +386 1 470 00 00
Fax: +386 1 470 00 10
E-pošta: info@advant.si
E-pošta: prodaja@advant.si

Želite prejemati novice?

Strinjam se s prejemanjem obvestil *
Optimizirajte si delovanje podatkovnega centera

AKTUALNE NOVICE: #Podatkovni centri