Veseli nas, da vam lahko predstavimo blagovno znamko Nesite, ki je ena izmed vodilnih na področju okolju prijaznih talnih oblog. Nesite uporablja za proizvodnjo njihovih izdelkov reciklirane in reciklabilne materiale. Njihovi izdelki so skladni s standardi in z zahtevami sistemov ocenjevanja stavb, kot sta LEED in BREEAM, glede recikliranih komponentnih materialov ter kakovosti notranjega zraka.

 

Kaj je dvignjen pod oz. dvojni pod, ter kakšne so njegove prednosti.

Dvignjen pod, znan tudi kot plavajoča talna obloga, je sistem sestavljen iz modularnih plošč, podprtih z galvanizirano jekleno konstrukcijo. S tem je površina poda dvignjena, kar omogoča, da se pod tlemi ustvari prostor za tehnične instalacije.

Glavne prednosti dvignjenega poda:

  1. Hitra namestitev → dvignjen pod se položi “na suho”, zato ni potreben estrih. To vodi v prihranek časa namestitve in v primerjavi s tradicionalnimi tlemi in omogoča takojšnjo uporabo površine.
  2. Modularnost → dvignjena talna obloga omogoča popolno dostopnost do prostora pod tlemi, kar olajša vzdrževanje in prilagoditev sistemov.
  3. Varnost → dvignjena talna obloga je izdelana v skladu s standardom EN12825, kar zagotavlja dobre mehanskih lastnosti, odpornosti proti ognju (REI30, REI60),  toplotno izolacijo ter akustično udobje.